Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerŠta u svom sastavu sadrži Aphtaplus

Aphtaplus je prirodni proizvod koji sadrži: med, glicerol, ekstrakt brusnice (Vaccinium macrocarpon), ekstrakt borovnice (Vaccinium myrtillus).

Kako Aphtaplus deluje

Aphtaplus je jedini proizvod sa lokalnim dejstvom koje ciljano deluje na afte i povrede u ustima. Ovo je originalni, inovativni proizvod koji je patentiran od strane laboratorije Vitrobio, iz Francuske.

Aphtaplus sadrži 2 aktivna kompleksa: osmotski aktivni kompleks med-glicerol i drugi kompleks koji čine tanini, dobijeni iz ekstrakta biljaka. Sinergistička aktivnost ova dva aktivna kompleksa omogućava brzo zaceljivanje afti i povreda u ustima, već za 2-3 dana.

Uloga aktivnih kompleksa:
Osmotski aktivan kompleks med-glicerol:
- Viskozna priroda proizvoda stvara zaštitni film na leziji/afti, kao i između proteze i sluzokože, smanjujući trenje između dve površine.

- Ovako stvoren zaštitni film preko povrede sprečava ulazak virusa, bakterija, gljivica i spoljašnjih zagađivača uz održavanje povrede hidriranom.
- Pomoću svog osmotski aktivnog efekta, vrši privlačenje tečnosti (plazme) iz unutrašnjosti lezije ka spolja, uklanjajući tom prilikom bakterije, ostatke hrane i mrtve ćelije, na taj način čisteći povredu od svih zagađivača i pripremajući je za proces zaceljenja.

- Kompleks med-glicerol poseduje osmotsku aktivnost duplo snažniju od samog meda, i veću od samog glicerola.
- Koncentracije meda i glicerola u kompleksu su posebno prilagođene delovanju na sluzokožu usta.
- Pri pH vrednosti od 6 - 6,5, med stvara hidrogen peroksid, koji pomaže u uklanjanju svih zaostalih zagađivača iz tkiva.
- Zahvaljujući svojim higroskopsim svojstvima, med održava povredu hidriranom stvarajući povoljnu sredinu za zaceljenje.
- Med koji se nalazi u aktivnom kompleksu jeste Acacia med, bez polena i bilo kakvih alergena.
- I med i glicerol su poznati kao antimikrobni agenti. Antimikrobni testovi izvedeni u skladu sa evropskom farmakopejom pokazali su da glicerol uslovljava logaritamsko smanjenje mikroorganizama kao što su Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans i Aspergillus niger.

Kompleks tanina poreklom iz ekstrakata brusnice i borovnice:

- Studije su pokazale da se u povredama kože i sluzokože usta nalaze mrtve ćelije, bakterije i drugi mikroorganizmi, proteolitički enzimi matriksa (kao što su MMP – matriks metaloproteinaze), kolagenaze, elastaze, tripsin, ... koji razgrađuju ekstracelularni ćelijski matriks – koji je esencijalan za rast ćelija i njihovo vezivanje. Upravo ovi procesi zagađenja i razgradnje utiču da zarastanje povrede dugo traje.
- Vitrobio istraživački institut je patentirao prvi inhibitor proteaza (proteolitičkih enzima). Oni su otkrili da se specifični tannini dobijeni iz biljaka vezuju za proteolitičke enzime, neutrališući njihovo dejstvo i zaustavljajući dalju razgradnju kolagena i drugih delova ekstraćelijskog matriksa, na ovaj način stimulišući ćelijski rast i zarastanje.
- Nadalje, tanini dobijeni iz ekstrakata borovnice i brusnice omogućavaju da se zaštitni film duže zadrži na sluzokoži, formiran od strane med-glicerol kompleksa, štiteći povredu od spoljnih agresora.

Upravo zahvaljujući svom kompletnom mehanizmu delovanja, Aphtaplus omogućava brzo zaceljenje (za 2-3 dana) afti i povreda u ustima izazvanih
- Rekurentnim aftoznim stomatitisom
- Protezama
- Dentalnim aparatima
- Iritacijom desni

Klinički dokazana efikasnost i prednosti primene Aphtaplusa
- Brzo zaceljivanje afti i povreda u ustima, u roku od 2-3 dana
- Bol nestaje 5 minuta nakon primene, što omogućava osobi da jede i pije bez problema
- Analgetski efekat traje otprilike 5 sati nakon primene.
- Lako ga koriste i deca i odrasli: ne peče, ima prijatan sladak ukus
- Zaceljuje i povrede koje se učestalo javljaju
- Vrlo lako i higijenski se primenjuje, zbog tube sa aplikatorom

Naučnim i kliničkim studijama je dokazan odličan efekat primene Aphtaplus na zaceljenje afti i ranica u ustima.Uputstvo za primenu
- Operite ruke pre primene.
- Ovaj proizvod je namenjen samo za lokalnu primenu.
- Uklonite poklopac sa tube, uvedite vrh tube u usnu duplju blizu mesta povrede i nanesite 3 do 4 kapi Aphtaplus direktno na ulceraciju.
- Nemojte dodirivati vrhom tube ranicu pri nanošenju proizvoda.
- Koristite 3 do 4 puta na dan do potpunog zalečenja.
- Zatvorite tubu nakon svake upotrebe.
- Nemojte koristiti Aphtaplus ukoliko ste osetljivi ili alergični na bilo koju od supstanci u njegovom sastavu ili ukoliko primenjujete neki drugi vid terapije za afte.
- Konsultujte svog lekara ili farmaceuta ukoliko nakon 5 dana od primene Aphtaplus ne dođe do bilo kakvog poboljšanja.
- Aphtaplus mogu da koriste deca preko 3 godine života, kao i trudnice i dojilje